Известие

Collapse
No announcement yet.

Клуб "Картер" - само за ТвинСпаркове :)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Здравейте,

И аз съм потърпевш от българските пътища и сериозно си ударих картера в една бубунка, някаква пластина(блок) или нещо такова направо се откъсна от картера. Дупката ми е 6-7 см. с дебелина на нокът и от нея капе много малко. След много потене и нямане на представа как се маха картер, го свалих, измих го и го занесох в института по заваряване, където му лепнаха една цветна заварка. Като го сложих и налях масло го проследих 1 час и видях, че вече не капе, но като я покарах малко пак започна да тече от същото място, казаха ми, че маслото като е загряло е възможно да е отворило пак дупката. Дайте някаква идеа какво да го правя, дали има нещо с което да го залепя отдолу за да не капе, дупката е мъничка, но през 2-3 месеца трябва да наливам масло което ме дразни.
    Alfa Romeo 145 1997 1.4 TSpark 103 h.p.

Comment

• Първоначално публикувано от nikolchoni Покажи съобщение
      Здравейте,

И аз съм потърпевш от българските пътища и сериозно си ударих картера в една бубунка, някаква пластина(блок) или нещо такова направо се откъсна от картера. Дупката ми е 6-7 см. с дебелина на нокът и от нея капе много малко. След много потене и нямане на представа как се маха картер, го свалих, измих го и го занесох в института по заваряване, където му лепнаха една цветна заварка. Като го сложих и налях масло го проследих 1 час и видях, че вече не капе, но като я покарах малко пак започна да тече от същото място, казаха ми, че маслото като е загряло е възможно да е отворило пак дупката. Дайте някаква идеа какво да го правя, дали има нещо с което да го залепя отдолу за да не капе, дупката е мъничка, но през 2-3 месеца трябва да наливам масло което ме дразни.
      Цветната ти заварка не струва След заваряване се прави проба със химия за теч Картера се сваля заварява се и няма ядове - правили сме го стотици пъти
      0888 232 484 - Бобо Extreme Service
      sigpic
      Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
      Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

• Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
        Цветната ти заварка не струва След заваряване се прави проба със химия за теч Картера се сваля заварява се и няма ядове - правили сме го стотици пъти
        Добре тогава, аз ще го сваля, кажи ми къде да го занеса за да го оправят като хората и съответно какво ще ми струва.
        Alfa Romeo 145 1997 1.4 TSpark 103 h.p.

Comment

• Първоначално публикувано от nikolchoni Покажи съобщение
          Добре тогава, аз ще го сваля, кажи ми къде да го занеса за да го оправят като хората и съответно какво ще ми струва.
          Аз ги заварявам пуснал съм ти лично
          0888 232 484 - Бобо Extreme Service
          sigpic
          Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
          Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

• И аз май вече съм в клуба Явно много деликатно съм го спукал (изобщо не съм усетил да го закачам някъде) и само капе, ама достатъчно, че да трябва да се сменя/заварява...

п.п.Къв ли е шанса да е от масления филтър...
            Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
            Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
            BMW 328i

Comment

• Ами шанса колега е да я качиш на подемник или на канал и да видиш, преди да се шашкаш сам
              EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
              EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
              NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

• ако мислите, че JTD то му с разминава на картера
                На бравото ми му го бях чупил, пукал за 3 години 5 пъти
                Алфичката сега си я глезия когато видя неравности и минавам по бавничко( няма нужда от излишно лепене и преждевременна смяна на масло )

Comment

• Първоначално публикувано от Abar7h Покажи съобщение
                  И аз май вече съм в клуба Явно много деликатно съм го спукал (изобщо не съм усетил да го закачам някъде) и само капе, ама достатъчно, че да трябва да се сменя/заварява...

п.п.Къв ли е шанса да е от масления филтър...
                  Има вероятност. На мен ми се е случвало да не съм затегнал филтъра
                  sigpic
                  Alfa 146 1.6 TS ---> 2.0 TS Remapped by Oem
                  FIAT TIPO 1.6 DOHC

Comment

• Първоначално публикувано от Majed_146 Покажи съобщение
                    Има вероятност. На мен ми се е случвало да не съм затегнал филтъра
                    Или може да капе и от пробката
                    Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16v 150 07г.
                    Alfa Romeo 147 1.6TS 16v 120 01г.

Alfa Romeo 145 1.4TS JUNIOR 16v 103 98г.-ex.
                    Aifa Romeo 156 1.8TS 16v 144 99г. ех.

Comment

• Първоначално публикувано от gogo79 Покажи съобщение
                      Или може да капе и от пробката
                      А, при мен след удара се осука картера и изпускаше от гарнитурата между картера и двигателя,а да не ви казвам как го бях изкривил че чак бях запушил цедката и неможеше да качва масло,много са ниски за родните пътища,докато го разбера това едни "разбирачи" ,в София ми смениха маслената помпа и после дигаха рамене и аз реших сам да я разглобя и я оправих,но за съжаление се изръсих една камара пари за помпа а си реших проблема за 3 часа и 12 лв. за силикон че там няма гарнитура а е само силикон,хахахах
                      поздрави
                      Аlfa Romeo 145 1.4 16V TS Junior EXXXX.....
                      Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD FACELIFT '03 116HP
                      Всички екстри Мултиволан и Калорифер

Comment

• Първоначално публикувано от Zafo_84 Покажи съобщение
                        А, при мен след удара се осука картера и изпускаше от гарнитурата между картера и двигателя,а да не ви казвам как го бях изкривил че чак бях запушил цедката и неможеше да качва масло,много са ниски за родните пътища,докато го разбера това едни "разбирачи" ,в София ми смениха маслената помпа и после дигаха рамене и аз реших сам да я разглобя и я оправих,но за съжаление се изръсих една камара пари за помпа а си реших проблема за 3 часа и 12 лв. за силикон че там няма гарнитура а е само силикон,хахахах
                        поздрави
                        Ти поясни че си с ламаринения картер, щото тука са клуб "Алуминиев".
                        Fiat Punto 1.4GT 1996
                        Hyundai Tucson 2.0 2007
                        Renault Clio 1.5 2019

Comment

• Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
                          Ти поясни че си с ламаринения картер, щото тука са клуб "Алуминиев".
                          Дообре,извинявам сее!!!
                          Last edited by tonov; d.m.y г., 20:45.
                          Аlfa Romeo 145 1.4 16V TS Junior EXXXX.....
                          Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD FACELIFT '03 116HP
                          Всички екстри Мултиволан и Калорифер

Comment

• Колеги, на моята 1.4тс 146ца с алуминиев картер взех да разглеждам мануала и гледам и снимки има и изрично написано че 1370цц моторчето били само с тенекиен. Предполагам мануала е неточен в тая си част, моля за мнение.
                            '97 Alfa Romeo 146 1.4ts

Comment

• Първоначално публикувано от the slow heart Покажи съобщение
                              Колеги, на моята 1.4тс 146ца с алуминиев картер взех да разглеждам мануала и гледам и снимки има и изрично написано че 1370цц моторчето били само с тенекиен. Предполагам мануала е неточен в тая си част, моля за мнение.
                              може би става въпрос за цф2 двигателите, нали те вече са с тенекиени

Comment

• не зная какво имаш впредвид с CF2, кода на двгто ми е AR 33503, 97ма година
                                '97 Alfa Romeo 146 1.4ts

Comment

Working...
                                X